Fără categorie

De ce ai nevoie pentru a planifica o masa de Paste perfectă?

Masa de Paște este un moment deosebit în datina românească, fiind un prilej cu care familia și prietenii se adună pentru a sărbători. Scopul acestei mese este să ne aducă împreună pentru a ne bucura de mâncarea traditională și a împărtășii bucuria sărbătorii.

Astfel, un aspect important al sărbătorii de Paște este planificarea mesei festive. Pentru a te ajuta să organizezi o masă de Paște reușită am adunat cateva sfaturi esențiale ce vor asigura succesul festivității.

Vesela

Masa de Paște este ocazia cea mai bună să scoți vesela cea bună din dulap sau de ce nu, să achiziționezi vesela pe care o visezi. Vesela trebuie aleasă atent deoarece aceasta are rolul de a pune în valoare mâncarea și a crea o atmosferă de belșug și bucurie. 

Pentru veselă ai o mulțime de opțiuni în funcție de stilul pe care vrei să-l abordezi, pentru un plus de eleganță poți încerca vesela de porțelan sau de sticlă iar pentru un stil tradițional poți opta pentru veselă de ceramică sau melamină.

Vesela potrivită te ajută și să savurezi mult mai bine mâncarea, motiv pentru care există farfurii, boluri și platouri pentru diferitele feluri de mâncare. De exemplu, felul principal este servit în farfurii mari iar desertul în farfurii speciale mici.

Pahare

Masa de Paște nu este completă fără băuturile tradiționale cum ar fi vinul roșu și țuica.

Vinul bun trebuie băut într-un pahar pe măsură, motiv pentru care trebuie să te asiguri că ai pe masă pahare pentru vin roșu sau alb, în funcție de preferințe. Iubitorii de vin vor servi vinul din carafă sau decantor și vor păstra la masă și pahare pentru apă.

Tacâmuri 

Pentru masa de paște trebuie să te asiguri că ai suficiente tacâmuri pentru toți invitații și că acestea sunt curățate și dezinfectate înainte de folosire. Atât tacâmurile de argint cât și cele de inox sunt potrivite pentru această masă festivă.

Dacă dorești o masă de Paște rustică cu un aspect autentic și tradițional poți alege și tacâmuri din lemn, acestea fiind durabile și ecologice. Indiferent de tipurile de tacâmuri pe care le preferi pentru masa festivă, sfatul nostru este să te asiguri că  acestea se potrivesc cu stilul și atmosfera generală a mesei.

Decorațiuni de masă

Deoarece detaliile fac diferența, ultimul lucru de care trebuie să ții cont pentru a organiza o masă de Paște reușită sunt decorațiunile pentru masă. Acestea vor influența în mod semnificativ atmosfera și ambianța încăperii și a invitaților.

O ocazie specială precum masa de paște merită o atenție sporită, acesta fiind momentul perfect pentru a scoate fața de masă albă și sfeșnicul cu lumânări.

Atunci când decorezi masa de Paște nu poți da greș folosind culorile și simbolurile tradiționale pascale. Dacă te simți inspirat poți folosi și ouă colorate, flori, aranjamente florale, coșuri de fructe, lumânări și alte accesorii decorative.

În concluzie, organizarea unei mese de Paște reușite necesită planificare, atenție la detalii și gândire creativă. Sperăm ca aceste sfaturi să te ajute în organizarea unei mese plăcute pentru familia și prietenii tăi. 

Unul din furnizorii importanți de pe piata este ristohome.ro unde găsiți vesele de calitate superioară!